5 sfaturi pentru o lista de invitati asa cum va doriti
Planificarea nunții nu este o sarcină ușoară. Există lucruri de care trebuie să aveți grijă și fiecare dintre acestea necesită multă gândire și meditație. De la temă la decor, fotograf, rochie, la tort, la locație și la meniuri; planificarea unei nunți nu este o glumă, deși poate deveni distractivă!
Totuși, unul dintre cele mai importante aspecte ale planificării nunții este decizia cu privire la lista invitaților. Dacă credeți că abordarea problemelor menționate mai sus este o provocare, pregătiți-vă pentru că poate fi și mai complicat!
Numărul de invitați cu care decideți să împărtășiți ziua voastră specială afectează în mod direct totul, de la locație, la mese, aranjamente etc. Prin urmare, rezolvarea acestui lucru de pe listă ar trebui să fie una dintre prioritățile voastre. A invita pe toți cei pe care îi cunoașteți este un vis și un lux pe care foarte puțini dintre noi își pot imagina vreodată să-l îndeplinească.

Să alegi doar câteva persoane pentru ziua voastră cea mare nu este ceva de care oricine s-ar bucura decât dacă găzduiește o nuntă privată și intimă.
După ce ați întrebat în comunitățile de nuntă de pe facebook sau pe alți prieteni, una dintre cele mai populare probleme a fost cum să vă faceți lista de invitați la nuntă. Așadar, iată 5 sfaturi pe care le-am reunit care vă vor ajuta să vă pregătiți lista de invitați la nuntă.
Faceți o lista ideală de invitați
Toată lumea are o idee despre numărul de persoane pe care doresc să-i invite la nunta lor. În funcție de dorința voastră de a găzdui fie o mică nuntă intimă, doar cu prieteni apropiați și familie, fie o mare petrecere cu toți cei pe care îi cunoști, trebuie să ai în minte o schiță. Stabiliți priorități, astfel încât să puteți trece la următorul pas care este bugetarea, planificarea etc. Trucul este să enumerați numele persoanelor despre care știți că trebuie să fie prezente neapărat la eveniment. Odată ce i-ați sortat, treceți la cei care nu sunt atât de apropiați de voi și așa mai departe până reușiți sa faceți această listă ideală de invitați.

Setați un număr maxim realist de invitați
Acest număr este important pentru că atunci când alegeți o locație, trebuie să luați întotdeauna în considerare capacitatea maximă de locuri la mese/cazare a acestuia. Pe lângă spațiu, cateringul este celălalt detaliu la care trebuie să fii atent pentru că dacă sunt oaspeți în plus, trebuie să te asiguri că există suficientă mâncare pentru toată lumea (de discutat cu organizatorul despre acest aspect ce ține de bucătărie).
Asigurați-vă că numărul de invitați pentru care finalizați lista nu depășește capacitatea maximă a locației voastre. Cel mai bine este să discutați și să păstrați puțin spațiu (atât ca locuri cât și ca buget). Ținând cont de toți factorii, ar trebui să știți cum doriți să vă găzduiți oaspeții. Încercați să nu rezervați pentru numărul maxim, ci poate undeva la 95% din locurile la mese. Desigur, dacă aveți buget, puteți rezerva o sală cu 20-30 locuri suplimentare care să poată găzdui mai mulți oaspeți, astfel încât să aveți luxul de a primi oaspeții suplimentari fără stres în seara petrecerii.

Lista A și Lista B
Prin aceste liste ne referim la faptul că trebuie pur și simplu să acordați invitațiile în două etape.
Lista A va conține numele celor care vă sunt cei mai apropiați, adică cei a căror prezență este crucială pentru nunta voastră, cum ar fi membrii familiei și cei mai apropiați prieteni. Invitațiile pentru această lista de invitați pot fi trimise mai din timp, întrucât majoritatea apropiaților voștri sunt deja la curent cu planul nunții voastre.
Lista B conține numele celor cărora le pasă și care ar dori să fie prezenți alături de voi, dar din nou prezența lor nu este absolut crucială, cum ar fi poate colegii de job, de facultate, familia îndepărtată etc. Trimiteți-le invitațiile după ce începeți să primiți răspunsuri. Astfel nu veți depăși numărul sau bugetul maxim și este cu siguranță cea mai usoară cale de a manageria cu succes procesul invitațiilor.

Stabiliți limite
Nu este nevoie să fiți generoși cu invitațiile dacă nu vă puteți permite. Aceasta este nunta voastră și doar voi puteți decide cine este important și cine este mai puțin important, indiferent de sugestiile pe care le-ați putea primi pe parcursul procesului.
Organizați-vă eficient
Cheia pentru a nu vă pierde concentrarea în acest proces este să discutați mult și să urmăriți totul pas cu pas. Exista o mulțime de aplicații în acest moment care vă pot ajuta cu eficientizarea listei de invitați, astfel încât să puteți nota mențiuni și să bifați lucrurile pe măsură ce le și realizați. Încercați să urmăriți și răspunsurile negative de prezență, astfel încât să știți pe cine să luați în considerare ca fiind următorul invitat.

Vă mulțumesc că ați citit acest articol și sper că v-a ajutat într-un fel! Dacă doriți să aflați mai multe informații utile despre nunți și planificarea nunții, consultați blogul meu.
Daca nu ați găsit incă un fotograf pentru ziua nunții voastre și doriți să discutăm despre acest aspect, vă invit să îmi scrieți un mesaj pe pagina de contact, aici.